Om meg

Bildet mitt
Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway

torsdag 19. mai 2011

Kaffegrut kan komme til nytte

Få vet vel at kaffegruten også kan komme til nytte?

Luftfrisker: En skål med kaffegrut i kjøleskapet kan fjerne dårlig lukt.

Striper i treverket: Mørke tremøbler med lyse skrapestriper i, kan få seg en rask oppfriskning med litt fuktig kaffegrut

Insektmiddel: Det foreslås at du forsøker kaffegrut i sprekker og lignende, for å skremme bort insekter som har tenkt seg inn i boligen. Andre foreslår det som et middel som kan fungere mot snegler som angriper nytteplanter i hagen.

Stinkende sko: Det anbefales også å forsøke kaffegrut for å friske opp odøren i ikke-så-velduftende sko. Tørket kaffegrut vel og merke.

Skrubb: Kaffegruten kan for eksempel fungere greit som gryteskrubb også, i mangel av andre remedier.

Ovnsrens: Skal du fjerne aske fra peis eller ovn, kan du redusere støvplagen ved å legge våt kaffegrut på før du skuffer ut asken. Vi vil dog tro at litt spraying med vann gir samme effekt. (Husk at aske, såvel som kaffegrut, gjør seg fint i bed og kompost.)

Avløp: Lukter det vondt i avløpet? Kokende vann med kaffegrut kan fjerne stanken, foreslår miljøvernernerne. Men vær obs på faren for at sluk og avløp kan gå tett. Ikke ta i for store mengder grut.

Har også hørt mange tips omkring alternativ bruk av kaffegrut for hjemmespabehandling. For eksempel at du kan blande kaffegrut og honning for en kroppsskrubb til bruk i dusjen, mens andre råder om en tilsvarende miks der honningen er erstattet av olje.
Så ta vare på kaffegruten, den kan brukes til så mangt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar