Om meg

Bildet mitt
Trondheim, Sør-Trøndelag, Norway

mandag 23. mai 2011

Rydde tips!

Etter utallige TV-programmer med kaoskontroll og eksterm rengjøring samt ekstreme samlere for å nevne noen, ser jeg at noen kan ha bruk for ryddetips og her kommer mitt bidrag.
Start med å gå igjennom hjemmet ditt og skill tingene i fra hverandre - har du virkelig behov for de eller er det bare rot som du samler på? Kast eller gi bort ting du ikke trenger, noe kan kanskje legges ut på Finn.no og selges for en billig penge eller under rubrikken Gis bort. Er huset veldig uorganisert og rotete når du setter igang, er det viktig å dele opp ryddingen i mindre deler for ikke å føle at oppgaven er uoverkommelig. En fin metode å gjøre dette på er å rydde kun et rom pr. dag. Eventuelt kan du bruke stoppeklokke og rydde i f.eks. 1 time pr dag. Husk at alt rotet har bygget seg opp over lang tid, det vil derfor ta lang tid å få alt i orden igjen. Gjør det til en vane å aldri legge deg om kvelden før kjøkkenet er ryddet og skitne kopper og kar enten er vasket opp, eller puttet i vaskemaskinen.
Tenk igjennom om du virkelig har bruk for ting før du kjøper dem. Mange gjenstander som ser moro ut i butikken blir aldri benyttet, og ender opp som rot i huset ditt. Rydd opp en gjenstand hver gang du forlater er rom. Det er utrolig hvor effektivt dette fungerer om du gjør det slavisk hver eneste dag.
Lag deg systemer, og faste plasser som ting skal stå. Alle ting som ligger løst rundt i huset bør få sin faste plass. Putt blader og magasiner i tidskriftsamlere. Kast dagens avis hver kveld før du legger deg. Det er lettere å slappe av og sove når det er ryddig rundt deg og har du system så vet du hvor du finner ting og kaster ikke bort tid på å lete.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar